kimssims

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2013

Att sortera ditt CC med CC Magic: en guide

Av kimssims - 15 oktober 2013 14:30

Jag lade upp ett inlägg för någon vecka sedan om att jag hade börjat sortera mina CC-filer, men jag lade aldrig upp en guide om hur det fungerar, så jag tänkte att det var så dags nu. Detta är bara en snabb genomgång, och det är såhär jag använder programmet - det finns säkert så många bättre sätt att använda det på, så om mitt sätt inte funkar är det enkelt att kolla upp! 


Det första du måste göra är att ladda ner programmet, som du hittar här. Det är på modthesims, vilket betyder att du måste ha ett konto för att kunna ladda ner det, men det är 100% gratis :) 


Det andra du måste göra är att ladda ner CC, vilket är den roligaste delen ;) Jag har gjort detta med .package-filer, då det är dessa som tar minst plats i spelet, och därför det bästa för mig, men jag tror att det ska funka med .sims3pack också, om än annorlunda, så du kanske borde kolla upp det själv innan! 


Lägg dina filer någonstans där du lätt kommer åt dem, själv har jag gjort en egen mapp till det som ska sorteras, som du kan se här i bilden! OBS, se till att du placerar filerna i din packades-mapp, som du kan klicka dig fram till om du följer något av nedanstående alternativ:

Windows XP: C:\Dokument\<användarnamn>\Mina dokument\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages

Windows Vista/7: C:\Dokument\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages

Mac: /Användare/<användarnamn>/Dokument/Electronic Arts/The Sims 3/Mods\PackagesNästa steg är att, om du inte redan gjort det, installera CC Magic, sedan är det bara att öppna det. Du kommer då få upp det här fönstret, där det finns lite olika saker du behöver känna till! 


Ute i vänsterkanten har du ett område som heter Sets, där är alla dina olika filer och underfiler listade. Jag har sorterat efter kläder, hår, möbler osv, och sedan satt underkategorier i dem, man/kvinna/neutralt etc.Ovanför det stora fältet hittar du ett fält där det står name, description och collection (använder ej den sista) och när du markerat någon utav sakerna i kanten kommer de två första ändras efter vad kategorin heter - här kan du ändra namnet på den markerade kategorin!


I det stora fältet hittar du dina nedladdade filer! Beroende på vilken katergori/subkategori du har markerat kommer dennas innehåll dyka upp i fältet! 


Nästa sak du behöver ha koll på, är hur man ser vad den markerade filen är, och det är ganska basic. Nedan ser du en bild på en fil i programmet och under den finns en beskrivning av hur du urskiljer kön, typ, ålder, samt klädkategorier.

Clothing Item: ett random nummer, som jag aldrig använder mig av - kategori, tex. hår/kläder/objekt - typ, på kläder kan det vara tex. top, bottom, body (fullkropp), shoes, accessory

Age/Gender: det första du ser är vilket kön föremålet rör sig om, kan vara male, female eller both - ålderskategori som föremålet berör

Categories: i vilka kategorier kan du använda föremålet - japp, använder ej denna heller så är ej 100% säker, haha. 

Date: datumet du laddat ner/lagt till föremålet

File: Filnamn, bra att använda om föremålet inte dyker upp om du gör en sökning


Så, till sorteringen, markera den plats du har lagt dina filer, så kommer de dyka upp i det stora fältet, och det är bara att tuta och köra! Något som kan hjälpa dig när du ska sortera är sökfältet. Med hjälp utav detta kan du söka efter en sak i taget och på så sätt snabbt få det gjort utan att behöva hoppa mellan alla olika mappar i Sets! Sökfältet hittar du mellan det stora fältet och fältet där du kan ändra namn på dina mappar. 


Kom ihåg att programmet är på engelska, så din sökning bör vara på det språket!

Här kan du se hur jag har sökt på Top, och det i den översta kolumnen står Clother - Top. Nu kan jag sortera efter kön/ålder/kategori - precis som jag vill - i nuläget sorterar jag efter kön. 


För att nu flytta din fil till en kategori i Sets, är det bara att klicka på den valda filen och dra den till din mapp! Lätt som en plätt! 


I vissa lägen behöver man lägga till mappar när man sitter i programmet, och det är enkelt gjort! Om du vill göra en helt ny mapp är det bara att klicka på Legacy, i Sets, och sedan Add, längst ner i fältet, så kommer det dyka upp en mapp som heter New Set, klicka på detta och ändra namnet om du vill! För att göra en subkategori, som du kan se att jag har gjort, är det bara att markera den mappen du vill ha kategorin i och klicka på Add! 


  


I vissa fall är det fel på filerna, och då kommer programmet att stänga ner sig. I detta läget är det bara att starta om programmet, göra om sökningen och markera det dåliga föremålet, sedan, i samma list som du har sökningsrutan, trycka på knappen Delete, du kommer då få frågan om du verkligen vill radera, och det är helt upp till dig, du kan låta filen vara om det är något du verkligen vill ha, men jag vill personligen inte ha dåligt CC i mitt spel, så skiten ryker!


I vissa lägen kommer föremål inte svara på dina sökningar, och de ser ganska ofta ut som på bilden under. Det är igen upp till dig om du vill behålla filen, men om jag inte vet vad det är tar jag bort det - PASS PÅ, POSEPACKS DYKER EJ ALLTID UPP VID SÖKNINGAR! 


Sådär, det var en liten snabbkurs, inte alltför utförlig, men nog för att du nog ska kunna navigera programmet! Från början hittade jag det på den här sidan och där bör finnas en mer utförlig genomgång - dock på engelska - om du är intresserad! ^^

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kimssims - 5 februari 2014 11:03

Okej, jokes aside, den nya bloggen är det dags att presentera!   Denna blogg har klarat sig i ett år nu, och trots att det funnits perioder av inaktivitet, tycker jag att den har klarat sig väldigt bra! Spräckte aldrig rekordet, eller kom över 10...

Av kimssims - 29 januari 2014 13:45


Jag har bestämt mig för att göra något drastiskt inför bloggens ettårsdag, som är den 5:e februari, nämligen en flytt!   Bloggplatsen har varit en väldigt bra start för mitt simsbloggande och jag är så sjukt tacksam för alla som hjälpt mig växa s...

Av kimssims - 18 januari 2014 21:56

Hejsan! Skulle egentligen uppdaterat med vilka frågor som jag tyckte var bäst i frågestunden, men har tagit en paus idag på grund utav personliga problem... Japp, det är inte så kul att vara jag idag, pojkjävlar! -.- Skulle bara säga att omröstnin...

Av kimssims - 18 januari 2014 12:00


Bestämde mig igårkväll för att skicka in ett bidrag till Violas tävling, och det resulterade i en ny sim! :D   Hatade honom precis i början, när jag fibblade med ansiktet, men sen när håret blev rätt började det falla på plats ^^ nu är jag så nöj...

Av kimssims - 17 januari 2014 18:00

Dagen är kommen för resultatet av utlottningen att presenteras! Har gjort det klassiskt, klippt ut lappar och dragit namn, vilka kommer presenteras under respektive bild! Lycka till allihopa! :D   Epponine är först ut, och ni som var med i utl...

Presentation


Tjena! Kul att du hittade hit. Mitt namn är Kim och jag är en 18 årig tjej från Skåne. Här kan du hitta allt från nedladdningstips till saker ur mitt spel. Hoppas du kommer tillbaka! :D

Omröstning

Vad vill du se mer av här på bloggen?
 Simmar
 Tävlingar
 PGC
 Gameplay
 Aktivitet, höhö
 "Månadens blogg"
 Sim-remakes
 Nedladdningstips
 "Annat"

Fråga mig

28 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Följ bloggen

Följ kimssims med Blogkeen
Följ kimssims med Bloglovin'

Lilla gästboken


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se